Willemspoort Zuid

De stad ‘s-Hertogenbosch en haar groene achtertuin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Willemspoort Zuid is een goudgerande plek op de scheidslijn van stad en natuur. Het voelt als de laatste en beste plek waar je – vlak bij de binnenstad – nog gemêleerd kunt wonen en werken in weidsheid.

Willemspoort Zuid

Willemspoort Zuid wordt een levendige stadsbuurt waar mensen elkaar kennen doordat ze elkaar ontmoeten. Rond drie centrale groene hoven komen zo’n 500 woningen met een luxueuze uitstraling. In de plint komen voorzieningen die de gezonde leefomgeving versterken. Willemspoort Zuid heeft een hoogstedelijk karakter met een grote diversiteit aan woningtypes. Van kleine stadsstudio’s tot grote gezinsappartementen, van sociale huur tot koop en van riante appartementen tot luxe penthouses. Deze diversiteit draagt bij aan sociale verbindingen en meer levendigheid.

Ontdek Willemspoort Zuid →

Natuur naar binnen

De gebouwen van Willemspoort Zuid zijn rond drie groene hoven gesitueerd. Het centrale Gementhof trekt de natuur van de Gement naar binnen. De binnenhoven zijn zo ontworpen dat bewoners elkaar hier ongedwongen ontmoeten. De woningen hebben hun ingang aan de zijde van het hof en krijgen een centrale pakketservice. In het groen is ruimte om te picknicken, in het gras te luieren, op een bankje een boek te lezen, te spelen of te sporten. Het centrale paviljoen in het Gementhof, met verschillende faciliteiten, zorgt voor sociale cohesie en ontmoeting. Alle beplanting komt in de volle aarde te staan. Dit betekent: serieus weelderig groen. Het groene karakter zet zich voort in de vergroende gevels, de begroeide terrassen en de groene daken.

Planning

Willemspoort Zuid wordt in twee fases ontwikkeld en gebouwd. Zo voegen we geleidelijk nieuw woningaanbod toe aan de stad.
Het wordt een unieke plek om te wonen, te werken en te verblijven. We verwachten in 2025 de eerste woningen op te leveren.

Fase 1: circa 360 appartementen in bouwblokken A, B, C, D en E (westzijde) + parkeergarage
Fase 2: circa 140 appartementen in bouwblokken F, G en H (oostzijde)

 

 

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in:*

Heb je interesse in een sociaal huurappartement van BrabantWonen? Om straks te reageren op een woning, moet je ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Het is momenteel nog niet bekend welke partij de verhuur van de vrije sector huurwoningen gaat verzorgen. Wanneer dit bekend is, melden we dit op de website.

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.