6 redenen om te kiezen voor een nieuwbouwappartement

Hoe fijn is het; de eerste bewoner zijn van je appartement. Alles nieuw en fris. Hier kun je je eigen plek creëren, op een manier die bij jou past. Welke voordelen biedt nieuwbouw nog meer?

1. Onderhoudsarm

De eerste jaren in een nieuwbouwappartement zal je nauwelijks onderhoud hebben, zoals schilderwerk, of tegen gebreken aanlopen van vorige eigenaren. Dat betekent weinig kosten. Je bent de eerste die de keuken gebruikt, de douche instapt of iets aan de muur bevestigt. En ook van lekkage zal niet snel sprake zijn. Mocht er de komende jaren toch een gebrek aan jouw woning zijn, dan valt dat onder de garantie.

2. Invloed op jouw appartement

Meepraten over het ontwerp van jouw appartement: bij nieuwbouw kan het. Via de opties van meer- en minderwerk valt je woning naar eigen smaak in te richten. Je zoekt zelf de keuken en badkamer uit!

3. Financieel aantrekkelijk

De prijs-kwaliteitverhouding van een nieuwbouwappartement is beter dan die van bestaande bouw. Doordat je geen overdrachtsbelasting, makelaars- en taxatiekosten hoeft te betalen, is een nieuwbouwwoning financieel aantrekkelijk. Daarnaast zijn er regelingen die ervoor zorgen dat je tijdens de bouw geen dubbele lasten hebt.

4. Comfortabel & energiezuinig

Een stampende bovenbuurman? Daar heb je geen last van in jouw nieuwbouwappartement. Een goede isolatie gaat geluidsoverlast tegen. Wel zo handig in een appartementencomplex. Bovendien zorgt de goede isolatie voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Hierdoor vallen de energiekosten een stuk lager uit en draag je bij aan een beter milieu. De verwarming, koeling en luchtkwaliteit worden steeds vaker automatisch geregeld, waardoor het comfortabel wonen is.

5. Veilig

Nieuwbouwappartementen worden gebouwd volgens de laatste veiligheidstechnieken en vaak hebben ze het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Voor inbrekers is het dus extra lastig om binnen te komen.

6. Licht, ruim & sfeervol

Plafonds en deuren zijn hoger en trappen minder steil, waardoor nieuwbouwwoningen ruimer en lichter zijn dan bestaande huizen. Daarnaast denken architecten goed na over de leefbaarheid en zijn nieuwbouwwoningen vaak sfeervol.