Healty urban living Den-Bosch

Mensen die in de stad wonen zijn gelukkiger, gezonder én het wonen in de stad kan zelfs je levensverwachting verhogen. Maar hoe doe je dat precies, gezond wonen in de stad? Waar moet je op letten? Een duik in de wondere wereld van ‘healty urban living.’

Gezond eten

Je bent wat je eet wordt er vaak gezegd. Eten heeft een groot effect op onze gezondheid. Wereldwijd onderzoek laat zien dat mensen in de stad gemiddeld gezonder eten dan op het platteland[1]. Maar gezond eten moet natuurlijk ook leuk en lekker zijn! En waar doe je dat beter dan rond Willemspoort? Loop de Paleisbrug over net voorbij Willemspoort-Noord en geniet van een vegetarisch ontbijtje, lunch of diner bij Buurt. Of loop door richting het station. Daar tref je Coffeelab. Hier serveren ze héérlijke biologische of zelf gemaakte vegan taartjes. Alles is huisgemaakt en vers.

Leef en beweeg

Sporten is goed voor je gezondheid. Het geeft je een energiek gevoel, zorgt voor soepele spieren en voert stresshormonen af waardoor je je gelukkiger voelt. Rond Willemspoort vind je talloze mogelijkheden om te bewegen. Ga eens een rondje hardlopen in de Gement. Of volg een citybootcamples.

Shop bewust

De stad is natuurlijk ook een walhalla om te shoppen! Steeds meer winkels verkopen milieubewuste producten. In het centrum van ’s-Hertogenbosch, op zo’n 10 minuten fietsen vanaf Willemspoort, vind je de mooiste winkels met milieubewuste producten. Zo kun je bij Oerwoud terecht voor alles wat groen, gezond en duurzaam is. Koop hier bijvoorbeeld een paar mooie planten voor in huis. Planten zuiveren de lucht in je huis en bestrijden ziektekiemen. Of neem een kijkje bij Daily Poetry . Bijna alle producten in deze ‘sustainable shop’ zijn duurzaam. Van super zachte biologische sokken, tot handtassen van gerecyclede materialen.

[1] Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/10/gezond-eten-buiten-de-stad-is-moeilijker-a3959829