Een goudgerande plek

Aan de rand van de stad vind je rust en ruimte. Ooit wildernis, nu Willemspoort Zuid in wording.

Voor ieder wat wils

Met Willemspoort Zuid voegen we zo’n 500 woningen toe met verschillende woningtypes. Hiermee sluiten we aan bij de brede woonwens van de stad. Maar ook om er een gemêleerde leefomgeving van te maken. Het woningaanbod is zeer divers en kent op iedere hoek en iedere verdieping zijn eigen kwaliteiten. Met uitzicht over het natuurgebied, aan het groene Gementhof of juist met mooi uitzicht op de stad.

Bekijk het woningaanbod →

 

In Willemspoort Zuid wordt niet alleen gewoond. Er komen ook voorzieningen die een gezonde leefomgeving en de sociale cohesie versterken. Deze voorzieningen komen in de plint van de bebouwing, aan de zijde van het ziekenhuis en aan het Hofgement. Verdeeld over drie gebouwen komen er meerdere commerciële ruimtes met in totaal zo’n 2.100m2. Ook komt er een gezellig paviljoen centraal in het Gementhof.

Bekijk het commerciële aanbod →

Natuur naar binnen

De gebouwen van Willemspoort Zuid zijn rond drie groene hoven gesitueerd. Het centrale Gementhof trekt de natuur van de Gement naar binnen. De binnenhoven zijn zo ontworpen dat bewoners elkaar hier ongedwongen ontmoeten. De woningen hebben hun ingang aan de zijde van het hof en krijgen een centrale pakketservice. In het groen is ruimte om te picknicken, in het gras te luieren, op een bankje een boek te lezen, te spelen of te sporten. Het centrale paviljoen in het Gementhof, met verschillende faciliteiten, zorgt voor sociale cohesie en ontmoeting. Alle beplanting komt in de volle aarde te staan. Dit betekent: serieus weelderig groen. Het groene karakter zet zich voort in de vergroende gevels, de begroeide terrassen en de groene daken.

Natuurinclusief

Natuurinclusief bouwen gaat over het integreren van ruimte en groen in de openbare ruimte en de bebouwing. Insecten, vogels en vleermuizen krijgen zo meer kans om zich te vestigen. Zo verhogen we de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In de gevels worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels. Bij de beplanting wordt rekening gehouden met inheemse soorten die ook in De Gement voorkomen. Op deze manier kunnen we specifieke vogels, vlinders en kleine zoogdieren naar Willemspoort Zuid trekken. Hier gaan de stedelijke biodiversiteit en de biodiversiteit van de Gement in elkaar over. Zo maken we het plan niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren interessant.

Kwaliteiten / Architectuur / Bosch design

In Willemspoort Zuid is veel aandacht voor design. Het ontwerp is een hoogstandje van drie Nederlandse architectenbureaus (Geurst & Schulze, Hilberink Bosch Architecten en Office Winhov) onder supervisie van West8. De metselwerkarchitectuur reageert op elkaar en vormt een afwisselend en harmonieus ensemble. De organische samenhang tussen de gebouwen en de eigentijdse Bossche architectuur versterkt het gevoel van gemeenschap. Het gebruik van keramische elementen (Cor Unum), de fraai gedetailleerde gevels en het gebruik van circulaire en natuurlijke materialen geven Willemspoort Zuid een hoogwaardig, stijlvol uiterlijk.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in:*

Heb je interesse in een sociaal huurappartement van BrabantWonen? Om straks te reageren op een woning, moet je ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Het is momenteel nog niet bekend welke partij de verhuur van de vrije sector huurwoningen gaat verzorgen. Wanneer dit bekend is, melden we dit op de website.

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.