Nieuws

5 vragen aan de architect van De Meester

Hij torent boven alles uit. Jheronimus Bosch is de meester die in Den Bosch leefde, werkte en stierf. De hoogste woontoren in Willemspoort Zuid wordt naar hem vernoemd: De Meester. Geert Bosch en Chris Burghouts van HILBERINKBOSCH architecten beantwoorden vijf vragen over het ontwerp.

Lees meer

Update verkoop Willemspoort Zuid

De woningen van Willemspoort Zuid gaan nog niet in verkoop omdat de provincie Noord-Brabant voorlopig geen vergunningen voor woningbouwplannen verstrekt.

Lees meer

Een bevoorrechte plek 

 Willemspoort wordt een eigenzinnig, stads woongebied met zo’n 500 woningen voor een hele brede groep mensen. Voor Clemens Hoedjes, adjunct-directeur bij Heijmans Vastgoed, is het project een enorme puzzel waar hij namens Heijmans samen met de gemeente en BrabantWonen al tijden aan werkt.

Lees meer
stadswandeling den Bosch - Willemspoort

Wandelroute: Stadswandeling met stadsschrijver Eric Alink

Als journalist en stadsschrijver heeft Eric Alink vele verhalen over de stad Den Bosch geschreven. Hij stapt ook regelmatig op de zeepkist om verhalen te vertellen bij bijzondere gebeurtenissen in de stad. Eric ademt Den Bosch: “Je verlaat niet uit vrije wil het paradijs als dat niet hoeft.” Hij neemt je vanaf Willemspoort in 60 minuten en 9 stops mee door de stad waar hij zielsveel van houdt.

Lees meer

5 vragen aan Edzo Bindels

Willemspoort Zuid grenst aan het natuurgebied de Vughtse Gement. Voor Edzo Bindels, stedenbouwkundige en partner bij het Rotterdamse bureau West 8, bood deze plek kansen om stad en natuur met elkaar te verbinden en daarmee het project meer bezieling te geven.

Lees meer
Wandelroute Gement 's-Hertogenbosch Willemspoort
1 2