De Meester

Als een penseel naar de hemel

Het verhaal achter De Meester

Hij torent boven alles uit. Boven de stad, de geschiedenis, de lofzangen. Jeroen Bosch – officieel Jheronimus Bosch – is De Meester die in Den Bosch leefde, werkte en stierf. Zo rond 1450 kwam hij ter wereld, zeer waarschijnlijk in het pand Markt 29 waar zijn vader een schildersatelier had. De roem van de Meester zou verder reiken dan de landsgrenzen. Zelfs de Spaanse koning Filips II bezat werken van de schilder. In zijn werken waarschuwt Bosch vaak voor de verleidingen van de zeven hoofdzonden. 

Meesterlijk is hij ook in zijn grenzeloze fantasie en beeldkracht. Op zijn schilderijen vliegen dikbuikige middeleeuwers op vissen door de lucht, klieven messen kolossale oren en schaatst een postbodevogel met een brief in zijn snavel voorbij. Maar Jeroen Bosch is ook een cryptogram, dat zich niet laat oplossen. 

Hopelijk zien de bewoners van De Meester, het hoogste gebouw in Willemspoort Zuid, ooit antwoorden aan de horizon verschijnen. Tot die tijd wijst De Meester als een penseel naar de hemel. Alsof het de lucht boven de stad elke dag blauw wil schilderen.

Van M tot XXL

Dit zijn niet de formaten van een schilderdoek, maar de segmenten waarbinnen de woningtypes van De Meester zijn onderverdeeld. De diversiteit aan appartementen in De Meester is namelijk groot. Vrijwel alle type appartementen hebben een unieke indeling en zijn beschikbaar in de maten M, L, XL of XXL. Op zoek naar echt iets bijzonders met een vergezicht over De Gement? De Meester biedt ook Special (X)XL penthouses.

Bekijk de appartementen →

5 vragen aan de architect

De architecten van HILBERINKBOSCH architecten uit Berlicum hebben De Meester met een typische metselwerkarchitectuur allure en eigenheid gegeven. De Meester is de hoogste woontoren van Willemspoort Zuid en daarmee voegt het echt iets toe aan het stadsilhouet van Den Bosch. Het gebouw krijgt verbondenheid met de plek waar het gebouwd gaat worden. Architecten Geert Bosch en Chris Burghouts beantwoorden vijf vragen over het ontwerp.

Vijf vragen aan de architect →

Planning en proces

Het eerste gebouw dat in verkoop gaat van Willemspoort Zuid is ‘De Meester’. Momenteel werken wij erg hard aan alle verkoopvoorbereidingen hiervan.

Wij informeren je via onze nieuwsberichten en social media over de stand van zaken en de verschillende belangrijke data in aanloop naar de Start Verkoop.

Interesse in een appartement?
✓ Laat weten welk segment jouw voorkeur heeft.
✓ Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van De Meester.

Voorkeur voor segment: *
Vermeld zijn indicatieprijzen

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.