Willemspoort-Zuid, onverwacht rafelrandje in de spoorzone

De binnenstad van ’s-Hertogenbosch is historisch en voert terug naar 1185. Hofjes, muurtjes en water wisselen elkaar af. Hoe anders is de Spoorzone, het gebied direct naast de historische stad. Van oorsprong industrieel, groots en gericht op noeste arbeid. Gescheiden door het spoor, ontstaat aan deze spoorzone-zijde een heel nieuw gebied dat de binnenstad ruimte geeft.

Oude industriële gebouwen met nieuwe functie

In de Spoorzone zijn tal van leuke plekken te vinden. Aan de noordkant, opende al in 2004 de Verkadefabriek. Verschillende voorstellingen vormde de opmaat voor dit culturele kwartier. Later vestigden zich hier, in de oude industriële gebouwen van de Spoorzone, het Werkwarenhuis, de Mengfabriek en Willem Twee. Plekken waar kunstenaars, ondernemers, ambacht, cultuur en horeca elkaar afwisselen.

Willemspoort-zuid, rafelrandje van de Spoorzone

De Bossche Spoorzone zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen als locatie waar ruimte is voor het ‘nieuwe’ en onverwachte. Willemspoort-Zuid wordt een nieuw stukje in deze Spoorzone, het meest zuidelijke puntje. Een onverwachts rafelrandje. De verrassende, innovatieve, kunstzinnige en open uitstraling van het Willemspoort-Zuid bepalen de identiteit van deze nieuwe plek. Bewoners, maar ook bezoeker, van Willemspoort-Zuid kunnen daar ten volste van genieten: vlakbij de historische binnenstad, natuurgebied De Gement en culturele hotspots van in Spoorzone!