Verkoopprocedure

Je hebt een woning in Willemspoort Zuid op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werk gaat.

Let op: De prognose van de start verkoop staat op het 2e kwartaal 2023. Op dit moment is een feitelijke datum hiervan nog niet bekend. Wanneer je je interesse hebt doorgeven voor De Meester word je over deze datum direct geïnformeerd.

 

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.  

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren. 

 

2. Inschrijven

Zodra de verkoop start kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoningen. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder! 

 

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting op eerste voorkeur door de notaris. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum.

Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in deze loting en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen in de loting.

 

4. Toewijzing

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt Heijmans of de makelaacontact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan. Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven. 

 

5. Gesprek met Heijmans of de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt Heijmans of de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. We nemen deze informatie met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. Deze optie is een week geldig. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen. 

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en (digitaal) te ondertekenen.